De bieren

Fles Gouwe BierEr zijn vier bieren: Fles Gouwe Veenbonk
Gouwe Hefbrug, Gouwe Veenbonk, Gouwe Rietpluim en Gouwe Glinster!

Gouwe Hefbrug wordt gemaakt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Het is een bier van hoge gisting op de fles, bevat 5% alcohol, is amberkleurig en valt daarmee in de biercategorie licht smalbier (klasse A type Irish Red Ale). Gouwe Bier is fruitig en hoppig van geur en is moutig met een vleugje caramel van smaak. Het bier is mooi in balans en zeer toegankelijk van smaak.
Het recept heeft zich in 2009 al bewezen! In 2009 won het de 2de prijs bij het Open Nederlandse Kampioenschappen amateurbierbrouwen (ONK) en de 3de bij het Open Bergse Bierbrouw Kampioenschap.

Gouwe Veenbonk is net zo donkerbruin als de veenbonken die met regelmaat loskomen van de bodem en ronddrijven in de Gouwe. Gouwe Veenbonk is gemaakt van 5 moutsoorten en is zoet-bitter van smaak. Een rijk bier om optimaal van te genieten! Het bevat 7% alcohol en valt daarmee in biercategorie donker dikbier (klasse D type Dubbel).

Gouwe Rietpluim is een ongefilterd witbier en heeft daardoor een van nature troebele witgele kleur. Het bier bevat een frisse citrussmaak en ruikt naar verse hop. Gouwe Rietpluim is gemaakt van water, pilsmout, tarwemout, havervlokken, 3 soorten hop, korianderzaad en gist en bevat 5% alcohol.

etiket Gouwe Rietpluim De ondergaande zon glinstert op het water van de Gouwe. De monumentale hefbrug wordt prachtig goudgeel verlicht. We nemen een biertje. Gouwe Glinster is goudgeel van kleur en bevat bloemige en fruitige aroma’s, afkomstig uit de Amerikaanse hopsoort Citra.

Proost op onze Gouwe Bieren!